Wykonanie
Składniki - proporcje na 10 -12 naleśników - przepis na naleśniki znajdziesz tutaj60 dag
pieczarek1 duża lub 2 małe
cebule2 łyżki
śmietany3 łyżki stołowe
ostrego sera żółtego
natka pietruszki jeśli ktoś lubi
sól i
pieprz do smaku
oliwa lub
olej do smażenia
Pieczarki dość drobno pokroić.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ser zetrzec na tarce o grubych oczkachZeszklić
cebulę na patelni, a następnie dorzucić pokrojone
pieczarki, smażyć, aż
woda odparuje.. Następnie do gorącego farszu dodać
śmietanę i
żółty ser i mieszać, aż
ser się rozpuści.Przyprawić do smaku i wymieszać.Nakładać na neleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę.Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym
jajku i
bułce tartej i usmażyć