ßßß
Składniki:6 kotletów schabowych500g pieczarek2 cebule3 ząbki czosnku5 ziaren ziela angielskiego1 łyżeczka natki pietruszki1/3 szkl bulionusólpieprzoliwakwaśna śmietana*Przygotowanie:Kotlety obsmażyć na rumiany kolor i zdjąć z patelni. Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na tłuszczu po smażeniu kotletów. Pieczarki pokroić drobno i dodać do cebuli, która już się zeszkliła. Smażyć, aż puszczą sok. Dodać posiekany czosnek, ziele angielskie i natkę pietruszki. Wlać bulion, wymieszać i dodać sól oraz pieprz. Zagotować, ułożyć na wierzchu kotlety, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu ok pół godziny.Kotlety podawać z pieczarkami, całość ozdobić odrobiną kwaśnej śmietany.Smacznego :)* do podania