ßßß Cookit - przepis na Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

Puree z kalafiora i duszona wieprzowina

nazwa

Wykonanie

600 g wieprzowiny (szynka)
szczypta chili w płatkach
2 ząbki czosnku
pieprz ziołowy
pieprz czarny
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka octu jabłkowego
2 szkl wody
smalec do smażenia
Mięso pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić mięso z obu stron.
Przełożyć do garnka do duszenia przepłukać patelnię i to również dodać do mięsa. Dodać przyprawy i ocet oraz czosnek. Dusić mięso do miękkości . ok 45-50 min. Sos odparować lub w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Podawać z puree z kalafiora
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/06/puree-z-kalafiora-i-duszona-wieprzowina.html