ßßß
Cookit - przepis na Puree z kalafiora i duszona wieprzowina
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Puree z kalafiora i duszona wieprzowina
Składniki
Wieprzowina
Szynka
Chili
Czosnek
Pieprz
Zioła
Pieprz czarny
Ocet balsamiczny
Ocet
Jabłko
Woda
Smalec
Wykonanie
600 g
wieprzowiny
(
szynka
)szczypta
chili
w płatkach2 ząbki
czosnku
pieprz
ziołowy
pieprz czarny
1 łyżka
octu balsamicznego
1 łyżka
octu
jabłkowego
2 szkl
wody
smalec
do smażenia
Mięso
pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić
mięso
z obu stron.Przełożyć do garnka do duszenia przepłukać patelnię i to również dodać do
mięsa
. Dodać
przyprawy
i
ocet
oraz
czosnek
. Dusić
mięso
do miękkości . ok 45-50 min. Sos odparować lub w razie potrzeby dodać odrobinę
wody
. Podawać z puree z
kalafiora
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/06/puree-z-kalafiora-i-duszona-wieprzowina.html
Przepisy powiązane
Bawarska Pieczeń Wieprzowa
Młoda kapusta zasmażana
Puree z kalafiora
Domowa mielonka
Szynka w ziołach i warzywach z sosem ziemniakami i buraczkami zasmażanymi
Składniki powiązane (0)