ßßß
Cookit - przepis na Kapuśniak wiosenny z młodymi ziemniakami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapuśniak wiosenny z młodymi ziemniakami
Składniki
Kapusta młoda
Pomidor
Cebula
Kminek
Sól
Pieprz
Zioła
Miód
Koperek
Natka pietruszki
Kiełbasa
Wykonanie
1 główka
kapusty młodej
1 puszka
pomidorów
całych1
cebula
szczypta
kminku
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
staropolski250 g
młodych
ziemniaczków małych
koperek
natka pietruszki
kawałek
kiełbasy
ok 200 g2-3 łyżki tłuszczu od pieczeni drobiowej
Kapustę
poszatkować, zalać
wodą
i zagotować, odcedzić, dodać posiekaną
cebulę
, lekko rozdrobnione
pomidory
z puszki, pokrojoną drobniutko
kiełbasę
i
przyprawy
tłuszcz (ja dałam trochę z pieczeni) ale można przysmażyć
kiełbasę
i to wystarczy. Uzupełnić
wodą
. Gotować ok pół godziny. W tym czasie obrać ziemniaczki i ugotować osobno. Odcedzić. Przed podaniem na talerz kłaść 2-3 ziemniaczki przekrojone i zalać kapuśniakiem. Posypać
natką pietruszki
i
koperkiem
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/06/kapusniak-wiosenny-z-modymi-ziemniakami.html
Przepisy powiązane
Sałatka wiejska na ciepło
Młoda kapusta ze świeżym koprem
Młoda kapusta w pomidorach
Klasyka: schabowy z kapustą :)
LEKKI BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY - WARIACJA NR 3
Składniki powiązane (0)