Wykonanie
Share the post "
Młoda kapusta w pomidorach"Jeden z moich ulubionych i najbardziej wyczekiwanych dodatków do dania głównego. Szkoda,że można się nią raczyć tylko wiosną… Bardzo łatwa w przygotowaniu
młoda kapusta z
pomidorami i dużą ilością
koperku. Pasuje do każdego rodzaju
mięsa i o oczywiście
młodych ziemniaczków.Polecam!(4 porcje)Składniki:1
cebula pokrojona w drobną kostkę30 g
masła1 główka
młodej kapusty (ok 900 g) posiekana1 puszka krojonych
pomidorów (400 g)1 1/2 szklanki wrzątku1/2 szklanki posiekanego świeżego
koperkucukier puder do smaku
sól i
pieprzPrzygotowanie:W dużym garnku roztop połowę
masła na dużym ogniu i wrzuć posiekaną
cebulę. Smaż do zarumienienia.Zmniejsz ogień i włóż
pomidory,
kapustę,połowę
koperku i wlej wrzątek. Gotuj pod przykryciem,aż
kapusta będzie miękka (ok. 15-20 min).Wmieszaj drugą połowę
masła i
koperku. Dopraw do smaku
cukrem pudrem,
solą i
pieprzem.Można podawać od razu,jednak mi najbardziej smakuje odgrzana następnego dnia.Smacznego!
Share the post "
Młoda kapusta w pomidorach"