ßßß
Uwielbiam tę porę roku. Jest cudownie, przyjemnie, kolorowo. Na straganach pełno warzyw i owoców. A to dopiero początek! Młoda kapusta jest jednym z tych dań, które trzeba zrobić. Ja do jej przygotowania używam jak najmniej składników. Lubię jej świeży smak. Ale oczywiście można do niej dodać podsmażony boczek lub przyprawić dodatkowo sokiem z cytryny i cukrem.Składnikimłoda kapusta, 1 główkaliście laurowe, 2 sztukisól, pieprzmasło, 3-4 łyżkicebula, 1 średniamąka pszenna, 2 łyżkikoperek, 1 pęczekSposób przygotowaniaOderwać wierzchnie liście kapusty. Przekroić na 4 części. Odciąć biały środek. Resztę poszatkować. Przełożyć do garnka. Zalać wodą. Dodać liście, sól i pieprz. Gotować ok. 15-20 minut do momentu, aż będzie miękka. Odlać większość wody. Zostawić tylko trochę na dnie.Na maśle zarumienić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Wsypać mąkę. Smażyć 2-3 minuty. Trzeba uważać, żeby mąka się nie przypaliła. Całość dodać do kapusty. Dosypać posiekany koperek. Wymieszać. Jeszcze chwilę gotować. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Najlepiej smakuje kolejnego dnia.cost of diflucan