Wykonanie
« Co zobaczyć w Nowym Jorku? To!Konkurs – wygraj dekanter,
wodę Aqua Panna/S.Pellegrino! »Dania jajeczne są szybkie i pyszne, nie sądzicie?Przygotowałam dziś frittatki, idealne na mały głód.
– 6
jajek– 2
kabanosy– mała
cebulka–
koperek–
sól i
pieprz do smaku–
masłoForemki smarujemy
masłem i wkładamy do piekarnika. Następnie rozbijamy
jaja i mieszamy na jednolitą konsystencję. Dodajemy pokrojone w plasterki
kabanosy,
cebulę pokrojoną w kostkę,
koperek oraz
sól i
pieprz. Po wymieszaniu wlewamy do dowolnych foremek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 200 stopni do momentu, aż
jajka się zetną – około 15-20 minut. Proporcje idealne dla dwóch osób.Fritatki podałam z podpieczonymi
pomidorkami.Smacznego!