ßßß
Cookit - przepis na Żeberka po farmersku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka po farmersku
Składniki
Żeberka
Marchew
Cebula
Jabłko
Czosnek
Grzyby suszone
Białe wino
Woda
Rozmaryn
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Zioła
Majeranek
Oregano
Wykonanie
700 g
żeberek
1
marchewka
1
cebula
2
jabłka
3 ząbki
czosnku
kilka
suszonych grzybków
pół szkl
białego wina
wytrawnego1 szkl
wody
rozmaryn
suszonygałązka
rozmarynu
świeżegokilka ziaren jałowcakilka ziaren
ziela angielskiego
sól
pieprz
pieprz
ziołowy
majeranek
świeże
oregano
Żeberka
umyć, podzielić na porcje, obsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać pokrojoną
cebulę
,
czosnek
i
marchewkę
, podsmażyć po czym podlać
winem
i niewielką ilością
wody
.
Grzybki
uprzednio namoczone i wypłukane dodać do
mięsa
. Dodać
przyprawy
i dusić pod przykryciem aż do miękkości, podlewać
wodą
gdy wyparuje.Pod koniec dodać pokrojone na plasterki
jabłka
i jeszcze poddusić ok 10 min.Posypać listkami
oregano
. Podawać z odsmażanymi
ziemniakami
.
Opublikowany w
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/03/zeberka-po-farmersku.html
Przepisy powiązane
801.Żeberka z szybkowara
Żeberka pieczone
ŻEBERKA DUSZONE Z PAPIERÓWKĄ I CEBULĄ
Flaki wołowe na rosole
Żurek wielkanocny / Easter soup
Składniki powiązane (0)