ßßß
600 g wieprzowiny1 cebula1 marchewka3 suszone pomidory z zalewyszczypta chilipół łyżeczki czerwonej papryki1 litr rosołu3 kiszone ogórki3 ziemniakipół czerwonej papryki1 łyżeczka przyprawy do Gyrosanatka pietruszkisólpieprzMięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną, jak na szaszłyki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy i posiekane suszone pomidory, podsmażyć aż mięso zacznie się rumienić. Podlać rosołem i gotować do miękkości, Następnie dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i paprykę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie,na koniec dodać ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody.Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.