Wykonanie

Szarlotkaciasto;

2 szkl
makipół
margaryny1 łyżka
smalcupół łyżeczki
proszku do pieczenia2
żółtka2 łyżki
śmietanynadzienie;1 kg
jabłek1
kisiel żurawinowy2 łyżeczki
soku z cytrynypół szkl
cukruCiasto zagnieść z podanych produktów, 1/5 część rozwałkować i przy pomocy wałka dekoracyjnego wykonać krateczkę, krateczkę rozłozyć na deseczce i wstawić do lodówki.Resztę ciasta rozłożyć na dnie małej blaszki rozm 25x19 lub średniej tortownicy.Ciasto podpiec na złoty kolor, ok 15 min w temp 180 st.
Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać
cukier i suchy
kisiel, wymieszać.Na podpieczonym cieście równo rozłożyć
jabłka, przykryć krateczką i piec w temp ok 170 st 40 - 45 min z termoobiegiem.ORGANIZATORKI :PAULINAMARTAZAPROSZONE BLOGERKI :MONIKA, ELA,
MAGDA,
KASIA, GOSIA,
OLIWIA, IWONA, JUSTYNA, ELIZA

Takie małe wyzwanieZ tego powodu ze każda z nas gdzie indziej mieszka, nie można się spotkać i upiec razem, postanowiłyśmy ze każda z nas upiecze we własnej kuchni szarlotkę :)Upiekłyśmy więc i przedstawiamy o punkt 12:00 10 listopada 2013 r
