ßßß
Szarlotkaciasto;
2 szkl makipół margaryny1 łyżka smalcupół łyżeczki proszku do pieczenia2 żółtka2 łyżki śmietanynadzienie;1 kg jabłek1 kisiel żurawinowy2 łyżeczki soku z cytrynypół szkl cukruCiasto zagnieść z podanych produktów, 1/5 część rozwałkować i przy pomocy wałka dekoracyjnego wykonać krateczkę, krateczkę rozłozyć na deseczce i wstawić do lodówki.Resztę ciasta rozłożyć na dnie małej blaszki rozm 25x19 lub średniej tortownicy.Ciasto podpiec na złoty kolor, ok 15 min w temp 180 st.Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, dodać cukier i suchy kisiel, wymieszać.Na podpieczonym cieście równo rozłożyć jabłka, przykryć krateczką i piec w temp ok 170 st 40 - 45 min z termoobiegiem.ORGANIZATORKI :PAULINAMARTAZAPROSZONE BLOGERKI :MONIKA, ELA, MAGDA, KASIA, GOSIA, OLIWIA, IWONA, JUSTYNA, ELIZA
Takie małe wyzwanieZ tego powodu ze każda z nas gdzie indziej mieszka, nie można się spotkać i upiec razem, postanowiłyśmy ze każda z nas upiecze we własnej kuchni szarlotkę :)Upiekłyśmy więc i przedstawiamy o punkt 12:00 10 listopada 2013 r