300 g mąki150 g margarynyszczypta soli2 łyżki wody1 jajko1 żółtkonadzienie1 bakłażan400 g serka wiejskiego1 op przyprawy Tzatziki (prymat)1 jajko100 g sera mozzarella z bloku lub inny żółty70 g szynki w plastrachPokroić bakłażan na plastry, posolić i odstawić. Po ok 1 godzinie wypłukać i osączyć na durszlaku.Ciasto zagnieść i wylepić formę do tarty, przykryć papierem i wysypać fasolą lub innym ziarnem na obciążenie. Wstawić do piekarnika na 20 min w temp 200 st.Serki wymieszać z jajkiem i przyprawą Tzatziki dodać połowę startego seramozzarella lub żółtego.Na podpieczonym cieście rozsmarować cienką warstwę serka, ułożyć pokrojoną w cienkie paseczki szynkę i na wierzchu bakłażan, przykryć resztą serka z przyprawą i posypać tartym żółtym serem.Zapiec ok 30 min w temp 180 st.Tartę podałam z pokrojonymi pomidorami.