ßßß
Cookit - przepis na Schab faszerowany z szynkowara
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Schab faszerowany z szynkowara
Składniki
Sól
Pieprz
Przyprawy
Wieprzowina
Majeranek
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Gorczyca
Rozmaryn
Schab
Szynka
Śliwki suszone
Morele suszone
Chili
Wykonanie
800 g
schabu
150 g
szynki
(w pasku)
śliwki suszone
morele suszone
na marynatęszczypta
chili
sól
pieprz
przyprawa
do
wieprzowiny
majeranek
2 łyżki
oliwy
2 łyżki
octu balsamicznego
na posypkę1 łyżka
gorczycy
białej1 łyżeczka
rozmarynu
szczypta
chili
suszonej
Schab
opłukać, osuszyć, wewnątrz
ostrym
i długim nożem wyciąć otwór, otoczyć w wymieszanej marynacie cały
schab
i pasek od
szynki
, pasek włożyć do
schabu
, po obu stronach wepchnąć po jednej stronie
suszone śliwki
, po drugiej
morele
, całość otoczyć w przygotowanej posypce, włożyć do woreczka i umieścić w szynkowarze. Odstawić na 24 godziny do lodówki.W garnku zagotować
wodę
wstawić
szynkowar
i parzyć w 90 st ok 1,5 godziny. Wyjąc i wstawić do zimnej
wody
. Wwystudzone wstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/03/schab-faszerowany-z-szynkowara.html
Przepisy powiązane
Schab pieczony z morelami i śliwkami
Pikantna szyneczka z szynkowara
Ziemniaczki w rozmarynie
Ravioli zapiekane
Szynka z piekarnika
Składniki powiązane (0)