ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 10 sztukoliwa 8 łyżek stołowychpapryczka czerwona chili 1 sztukrozmaryn, gałązka 1 sztukpierożki ravioli 400 gramówszynka w plastrach 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaser mozzarella 400 gramówWykonanie:Umyte pomidory pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona papryczkę drobno posiekać. Połowę oliwy wymieszać z chili i igiełkami rozmarynu. Przygotowana mieszanka posmarować plastry pomidorów.Pierożki ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć.Ser pokroić w grube plastry. 4 foremki żaroodporne posmarować cienka warstwa tłuszczu. Na dnie ułożyć plasterki pomidorów, przykryć pierożkami i plastrami sera. Całość skropić pozostałą oliwą. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Danie udekorować strączkami chili i gałązkami rozmarynu, na każdej porcji ułożyć zwinięte w rulon plasterki wędliny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: