ßßß
 
            
         3 udka9 małych ziemniaków na marynatę;2 łyżki oliwy1 łyżka octu balsamicznego1 łyżeczka soli ziołowejpół łyżeczki czerwonej papryczkiszczypta tymiankuszczypta pieprzuMarynatę wymieszać i natrzeć nią udka, odstawić na ok 1 godzinę.Ziemniaki obrać, naciąć w cienkie plasterki ale nie do końca, tak by ziemniak trzymał się na dolnej stronie. W naczyniu wymieszać pół łyżeczki soli ziołowej, szczyptę tymianku, szczyptę oregano 2 łyżki oleju i posmarować ziemniaczki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać odrobiną wody.Wszystko razem wstawić do piekarnika, naczynie z udkami i naczynie z ziemniakami. Udka również podlać wodą, od czasu do czasu polewać udka i ziemniaczki.Piec ok 1 , 5 godz w temp ok 210 stDo pieczonych udek i ziemniaczków podałam sałatkę z papryki, sera feta i oliwek, to wszystko posypane jedynie kolorowymi ziołami do sałatek Kamis.
3 udka9 małych ziemniaków na marynatę;2 łyżki oliwy1 łyżka octu balsamicznego1 łyżeczka soli ziołowejpół łyżeczki czerwonej papryczkiszczypta tymiankuszczypta pieprzuMarynatę wymieszać i natrzeć nią udka, odstawić na ok 1 godzinę.Ziemniaki obrać, naciąć w cienkie plasterki ale nie do końca, tak by ziemniak trzymał się na dolnej stronie. W naczyniu wymieszać pół łyżeczki soli ziołowej, szczyptę tymianku, szczyptę oregano 2 łyżki oleju i posmarować ziemniaczki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać odrobiną wody.Wszystko razem wstawić do piekarnika, naczynie z udkami i naczynie z ziemniakami. Udka również podlać wodą, od czasu do czasu polewać udka i ziemniaczki.Piec ok 1 , 5 godz w temp ok 210 stDo pieczonych udek i ziemniaczków podałam sałatkę z papryki, sera feta i oliwek, to wszystko posypane jedynie kolorowymi ziołami do sałatek Kamis.