ßßß
 
            
        
 1 nieduży kurczaksólpieprzpapryka słodkapieprz ziołowygałązki tymiankuoliwakilka ziemniakówKurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą, pieprzem.Garnek rzymski namoczyć na 15 min w zimnej wodzie, wyjąć lekko osuszyć.Kurczaka ułożyć w garnku, Ziemniaki obrać, naciąć z jednej strony . Posypać przyprawami, skropić oliwą. Podlać ok pół szkl wody.Garnek rzymski przykryć i wstawić do zimnego piekarnika, ustawić czas 1 godzina i 10 min. i temp 200 st.10 min przed zakończeniem pieczenia odkryć garnek, można kurczaka i ziemniaki posmarować rozrobionym z wodą miodem dla uzyskania ładnego koloru.
1 nieduży kurczaksólpieprzpapryka słodkapieprz ziołowygałązki tymiankuoliwakilka ziemniakówKurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą, pieprzem.Garnek rzymski namoczyć na 15 min w zimnej wodzie, wyjąć lekko osuszyć.Kurczaka ułożyć w garnku, Ziemniaki obrać, naciąć z jednej strony . Posypać przyprawami, skropić oliwą. Podlać ok pół szkl wody.Garnek rzymski przykryć i wstawić do zimnego piekarnika, ustawić czas 1 godzina i 10 min. i temp 200 st.10 min przed zakończeniem pieczenia odkryć garnek, można kurczaka i ziemniaki posmarować rozrobionym z wodą miodem dla uzyskania ładnego koloru.
