ßßß
 
            
         Składniki na 2-3 osoby (zależnie od poziomu głodu):1 kg młodych ziemniaków4 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzsłodka papryka mielonacząberrozmaryntymianekZiemniaki dokładnie myjemy szczoteczką – nie obieramy. Takie w skórce mają o wiele lepszy smakKroimy je na ćwiartki i przekładamy do dużej miski. Posypujemy je przyprawami – w proporcjach zgodnych z Waszymi upodobaniami, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy ręką. Dno naczynia do zapiekania smarujemy oliwą i przekładamy do niego przyprawione już ziemniaki. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Bardzo dobrze smakują z sosem tzatziki. Moim zdaniem jest to danie na tyle sycące, że nie podałabym ich z mięsem. Chociaż jako dodatek podczas obiadu dla gości będą znakomite!
Składniki na 2-3 osoby (zależnie od poziomu głodu):1 kg młodych ziemniaków4 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzsłodka papryka mielonacząberrozmaryntymianekZiemniaki dokładnie myjemy szczoteczką – nie obieramy. Takie w skórce mają o wiele lepszy smakKroimy je na ćwiartki i przekładamy do dużej miski. Posypujemy je przyprawami – w proporcjach zgodnych z Waszymi upodobaniami, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek i dokładnie mieszamy ręką. Dno naczynia do zapiekania smarujemy oliwą i przekładamy do niego przyprawione już ziemniaki. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Bardzo dobrze smakują z sosem tzatziki. Moim zdaniem jest to danie na tyle sycące, że nie podałabym ich z mięsem. Chociaż jako dodatek podczas obiadu dla gości będą znakomite!