Wykonanie
Ziemniaki,
ziemniaki i jeszcze raz
ziemniaki, a jeżeli macie dość monotonii przy obiedzie i chcecie coś zmienić, spróbujcie zrobić zamiast gotowanych - pieczone
łódki z
ziemniaków . Roboty praktycznie mniej, bo nie trzeba obierać
ziemniaków, a zawsze to jakiś inny dodatek.

Składniki :- ugotowane w mundurkach
ziemniaki- świeży
tymianek-
sól,
pieprz-
papryka ostra-
oliwa
Przygotowanie :1. Ugotowane w mundurkach
ziemniaki kroimy na 4 kawałki i powstają nam łódeczki.2. Na blachę do pieczenia kładziemy papier do pieczenia, następnie łódeczki układamy obok siebie.3. Przyprawiamy ziemniaczki
solą,
pieprzem i
ostrą papryką, oraz posypujemy świeżym
tymiankiem.4. Całość polewamy delikatnie
oliwą.5. Wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na ok 30-40 min.S M A C Z N E G O ! ! !