ßßß
warstwa serowa;500 g sera białego1,5 szkl mleka3/4 szkl cukrucukier waniliowyżelatyna ok 6 łyżeczekczereśnie drylowane ok 200 gwarstwa truskawkowa;ok 200 g truskawek200 ml smietany0,5 szkl cukrugalaretka poziomkowa lub truskawkowadodatkowo;galaretka owocowa
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, ok 1/4 szkl. Ser i mleko włożyć do kubka do cocktaili, dodać cukier, cukier waniliowy i dobrze zmiksować, na koniec dodać ciepłą żelatynę i drylowane czereśnie, wymieszać i wylać do tortownicy. ZastudzićPoziomkową galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody. Truskawki cukier i śmietanę zmiksować w kubku do cocktaili, dodać przestudzoną galaretkę i wylać na sernik. Zastudzić.Na wierzch wylać dowolną galaretkę owocową.