1 kg truskawek500 g sera białego3 szkl mleka1 serki homogenizowaneczekoladowecukierżelatyna1 galaretka, cytrynowa lub pomarańczowaDo kubka do cocktaili włożyć ser, wlać 1,5 szkl mleka , pół szkl mleka doprowadzić do wrzenia i rozpuścić w nim 7 łyżeczek żelatyny. Do sera dodać 4 łyżki cukru i garść truskawek zmiksować wszystko dokładnie , na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę i wylać do tortownicy.Wstawić do lodówki na 15 min , kiedy sernik juz zaczyna tężeć, ułożyć na nim krojone na połówki tryskawki i wstawić ponownie na pół godziny. Po tym czasie przygotowujemy warstwę czekoladową.W pół szkl mleka rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny, serki zmiksować z 1 łyżką cukru i pół szkl mleka, dodać rozpuszczoną żelatynę i wylać warstwę czekoladową. Kiedy zastygnie ułożyć truskawki przekrojone na pół i zalać rozpuszczoną galaretką.