ßßß
Cookit - przepis na Udka z fenkułem w rozmarynie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Udka z fenkułem w rozmarynie
Składniki
Cebula
Czosnek
Rozmaryn
Marchew
Białe wino
Woda
Sól
Pieprz
Cukier
Olej
Śmietana
Wykonanie
2 udkapół bulwy fenkułu1
cebula
2 ząbki
czosnku
1 łyżeczka
rozmarynu
1
marchewka
pół szkl
wina białego
pół szkl
wody
sól
pieprz
łyzeczka
cukru
do smaku
olej
do smażenia
śmietana
Udka oczyścić i zdjąć skórki, na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć udka i obsmażyć z obu stron , dodać
cebulę
,
czosnek
i drobno pokrojoną
marchewkę
, fenkuł, dodać
rozmaryn
, podlać
winem
i
wodą
, dusić do miękkości. Kiedy
mięso
będzie juz miękkie, wyjąć je a warzywa w reszcie
wywaru
zmiksować i dodać 2-3 łyżki
śmietany
. Podawać osobno w sosjerce.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/05/udka-z-fenkuem-w-rozmarynie.html
Przepisy powiązane
Surówka z kapusty
Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.
surówka z marchewki i cebuli
Placki Ziemniaczane
Królik w białym winie ze szparagami
Składniki powiązane (0)