Tortelliniciasto450 g mąki300 ml wrzątku1 łyżeczka soli1 łyżka olejunadzienie1 udko ugotowane w rosole1 marchewkasólpieprzpół bułeczki1 jajkosos1 słoik 370 ml sosu meksykańskiego Łowicz100 g pieczarekpół papryki1 cebula3 ząbki czosnkuolej do smażeniapół puszki kukurydzyPrzygotować ciasto; Do mąki dodać sól i olej zalać wrzątkiem i szybko zagnieść ciasto (początkowo łyżką)Nadzienie; Udko marchewkę i bułkę zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem wymieszać.Ciasto rozwałkować i pokroić radełkiem w kwadraciki o boku ok 5 cm . Nakładać malutkie porcyjki nadzienia zwijać w rożek i na palcu sklejać małe kółeczka tortellini.Ugotować we wrzątku.Przygotować sos;Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę posiekać drobno, paprykę w paseczki, pokroić czosnek, dodać oliwę i podsmażyć wszystko od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać sos meksykański i kukurydzę, zagotować i dodać ugotowane pierożki tortellini, Wymieszać, podgrzać i podawać posypane natką pietruszki.