Tortellini ciasto 450 g mąki 300 ml wrzątku 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju nadzienie 1 udko ugotowane w rosole 1 marchewka sól pieprz pół bułeczki 1 jajko sos 1 słoik 370 ml sosu meksykańskiego Łowicz 100 g pieczarek pół papryki 1 cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia pół puszki kukurydzy Przygotować ciasto; Do mąki dodać sól i olej zalać wrzątkiem i szybko zagnieść ciasto (początkowo łyżką) Nadzienie; Udko marchewkę i bułkę zmielić w maszynce do mięsa dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem wymieszać. Ciasto rozwałkować i pokroić radełkiem w kwadraciki o boku ok 5 cm . Nakładać malutkie porcyjki nadzienia zwijać w rożek i na palcu sklejać małe kółeczka tortellini. Ugotować we wrzątku. Przygotować sos; Pieczarki pokroić na plasterki, cebulę posiekać drobno, paprykę w paseczki, pokroić czosnek, dodać oliwę i podsmażyć wszystko od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać sos meksykański i kukurydzę, zagotować i dodać ugotowane pierożki tortellini, Wymieszać, podgrzać i podawać posypane natką pietruszki.