Wykonanie
Naleśniki lubi każdy - ja też. Moja mama zawsze robiła standardowe trzy wersje z
serem,
mięsem lub
dżemem. Nie stroniła jednak od eksperymentów, dlatego gdy pewnego dnia zjadłyśmy pyszne kupne naleśniki meksykańskie szybko postanowiłyśmy je odtworzyć we własnej kuchni. Po kilku próbach uzyskałyśmy taki oto efekt :-)Na ciasto:1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki1
jajoszczypta
soliolej do smażeniaNa farsz:250 g
pieczarek1 puszka
fasoli czerwonej1 puszka
fasoli białej1 duża
cebuladuży ząbek
czosnkusólpieprzpaprykasos meksykańskiMąkę,
mleko,
jajko i
sól miksujemy. Ciasto powinno być gładkie i lekko lejące. Za pomocą małej chochelki nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię i smażymy jasne naleśniki.
Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy.
Fasolę odsączamy.
Cebulę obieramy i szklimy. Po wystygnięciu wszystkie składniki mieszamy, dodajemy wyciśnięty
czosnek,
sos meksykański i mieszamy. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką.Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy. Ponownie podsmażamy na złoto.UWAGA: Dobrze jest przygotować farsz wcześniej aby składniki się "przegryzły".SMACZNEGO :-)