ßßß Cookit - przepis na NALEŚNIKI Z FASOLĄ I PIECZARKAMI

NALEŚNIKI Z FASOLĄ I PIECZARKAMI

nazwa

Wykonanie

Naleśniki lubi każdy - ja też. Moja mama zawsze robiła standardowe trzy wersje z serem, mięsem lub dżemem. Nie stroniła jednak od eksperymentów, dlatego gdy pewnego dnia zjadłyśmy pyszne kupne naleśniki meksykańskie szybko postanowiłyśmy je odtworzyć we własnej kuchni. Po kilku próbach uzyskałyśmy taki oto efekt :-)
Na ciasto:
1 szklanka mleka
1 szklanka mąki
1 jajo
szczypta soli
olej do smażenia
Na farsz:
250 g pieczarek
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 duża cebula
duży ząbek czosnku
sól
pieprz
papryka
sos meksykański
Mąkę, mleko, jajko i sól miksujemy. Ciasto powinno być gładkie i lekko lejące. Za pomocą małej chochelki nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię i smażymy jasne naleśniki.
Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy. Fasolę odsączamy. Cebulę obieramy i szklimy. Po wystygnięciu wszystkie składniki mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek, sos meksykański i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Farsz wykładamy na naleśniki i zawijamy. Ponownie podsmażamy na złoto.
UWAGA: Dobrze jest przygotować farsz wcześniej aby składniki się "przegryzły".
SMACZNEGO :-)
Źródło:http://peggiwkuchni.blogspot.com/2012/08/nalesniki-z-fasola-i-pieczarkami.html