ßßß
Cookit - przepis na Zupka chińska z grzybami i ryżem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupka chińska z grzybami i ryżem
Składniki
Ryż
Woda
Sól
Kalafior
Fasola szparagowa
Sos sojowy
Grzyby suszone
Marchew
Cebula
Pieprz
Cukier
Imbir
Wykonanie
1 szkl ciemnego pełnoziarnistego
ryżu
2 szkl
wody
sól
2 udka2 skrzydełka2 l
wody
200 g
kalafiora
200 g
fasolki szparagowej
2 łyżki
sosu sojowego
ciemnegogarść
grzybów suszonych
lub mun1
marchewka
1
cebula
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
1 łyżeczka
cukru
1 łyżeczka
imbiru
Ryż
ugotować w dwu szkl
wody
z dodatkiem
soli
. Pozostawić pod przykryciem.Udka i skrzydełka oczyścić i umyć, udka przekroić na mniejsze części. Zalać w garnku
wodą
i nastawić na ogień. Nastawić również w osobnym garnuszku
grzybki
i ugotować je. W tym czasie pokroić
marchewkę
w słupki i
cebulę
w piórko, włożyć na rozgrzany tłuszcz i przyrumienić. Dodać do zupy
fasolkę szparagową
i
kalafior
, doprawić
imbirem
,
sosem sojowym
solą
i
pieprzem
oraz
cukrem
, dodać ugotowane
grzybki
. Ugotować zupę do miękkości warzyw i
mięsa
. Podawać z
ryżem
lub
makaronem ryżowym
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/07/zupka-chinska-z-grzybami-i-ryzem.html
Przepisy powiązane
PURE Z MARCHEWKI DYNI I IMBIRU
Chińskie skrzydełka
Gotowanie
Fasolka szparagowa z marchewką
syrop imbirowy i kandyzowany imbir
Składniki powiązane (0)