ßßß Cookit - przepis na PURE Z MARCHEWKI DYNI I IMBIRU

PURE Z MARCHEWKI DYNI I IMBIRU

nazwa

Wykonanie

Szybkie i nieskomplikowane
Jeśli lubicie pure to zapewniam ,że przypadnie Wam ono do gustu.
Zamiast tradycyjnej gotowanej marchewki, spróbujcie przygotować ją w trochę inny sposób.
Korzystając,że jest sezon na dynię, wykorzystałam ją i polecam.
A ostrość i intensywność smaku świeżego imbiru podkreśli charakter dania.
Kolorowo i zdrowo!
Polecam również
PURE Z KALAFIORA
Składniki:
3-4 szt. większych marchewek
około 100-200g dyni
kawałek świeżego korzenia imbiru
łyżka masła
pół łyżeczki cukru
pieprz i sól do smaku
szklanka wody
Marchewkę pokroiłam w plasterki.
Przełożyłam do garnka i zalałam wodą.
Gotowałam około 5-7 minut.
Dynię i imbir również pokroiłam na mniejsze kawałki.
Dodałam je do marchewki.
Gotowałam aż wszystkie składniki były miękkie.
Dodałam masło, przyprawiłam cukrem, solą i pieprzem.
Zmiksowałam na pure.
Smacznego!
Źródło:http://potrawyregionalne.blogspot.com/2013/09/pure-z-marchewki-dyni-i-imbiru.html