ßßß
Szybkie i nieskomplikowaneJeśli lubicie pure to zapewniam ,że przypadnie Wam ono do gustu.Zamiast tradycyjnej gotowanej marchewki, spróbujcie przygotować ją w trochę inny sposób.Korzystając,że jest sezon na dynię, wykorzystałam ją i polecam.A ostrość i intensywność smaku świeżego imbiru podkreśli charakter dania.Kolorowo i zdrowo!
Polecam równieżPURE Z KALAFIORA
Składniki:3-4 szt. większych marchewekokoło 100-200g dynikawałek świeżego korzenia imbirułyżka masłapół łyżeczki cukrupieprz i sól do smakuszklanka wodyMarchewkę pokroiłam w plasterki.Przełożyłam do garnka i zalałam wodą.Gotowałam około 5-7 minut.
Dynię i imbir również pokroiłam na mniejsze kawałki.
Dodałam je do marchewki.
Gotowałam aż wszystkie składniki były miękkie.
Dodałam masło, przyprawiłam cukrem, solą i pieprzem.Zmiksowałam na pure.
Smacznego!