Wykonanie
Szybkie i nieskomplikowaneJeśli lubicie
pure to zapewniam ,że przypadnie Wam ono do gustu.Zamiast tradycyjnej gotowanej
marchewki, spróbujcie przygotować ją w trochę inny sposób.Korzystając,że jest sezon na
dynię, wykorzystałam ją i polecam.A ostrość i intensywność smaku świeżego
imbiru podkreśli charakter dania.Kolorowo i zdrowo!
Polecam również
PURE Z
KALAFIORASkładniki:3-4 szt. większych
marchewekokoło 100-200g dynikawałek świeżego korzenia
imbirułyżka
masłapół łyżeczki
cukrupieprz i
sól do smakuszklanka
wodyMarchewkę pokroiłam w plasterki.Przełożyłam do garnka i zalałam
wodą.Gotowałam około 5-7 minut.
Dynię i
imbir również pokroiłam na mniejsze kawałki.
Dodałam je do
marchewki.
Gotowałam aż wszystkie składniki były miękkie.
Dodałam
masło, przyprawiłam
cukrem,
solą i
pieprzem.Zmiksowałam na
pure.
Smacznego!