Wykonanie
2 szkl
mąkipół
margarynypół szkl
cukrupół łyżeczki
proszku do pieczenia2
żółtka2 łyżki
śmietany na
bezę1 szkl
białek1 szkl
cukru1
budyń cytrynowydodatkowo1 szkl
jagódSkładniki na ciasto zagnieść. Blaszkę o rozmiarach 30x22 lub średnią tortownicę posmarować
margaryną i posypać
tartą bułką.Ciasto rozwałkować i położyć na dnie blaszki, naciągając brzegi ok 3 cm. Nakłuć ciasto widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st. piec do zrumienienia ok 20 min. W tym czasie ubić pianę z
białek, dodać
cukier i jeszcze ubijać. Na koniec dodać
budyń.Ubitą pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać
jagodami i
rzędami wycisnąć z rękawa cukierniczego duże
beziki. Wstawić do piekarnika ponownie i obniżyć temp do ok 100 st. po ok 40 min. podnieść temp do 150 st i lekko przyrumienić
beziki. ok 15 min.