Wykonanie
Lubicie ciasta wielowarstwowe?? Jeżeli tak to to przepis dla Was.
Borówki, na nich
beza,
kokos i kruszonka;) Bajka...mniam;)Składniki;200 g
margaryny,500 g
mąki,szklanka
cukru pudru,4
żółtka,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,2 łyżki
śmietany,
Beza kokosowa;szklanka
cukru,4
białka,80 g wiórek
kokosowych300 g
borówki amerykańskiejPo
wiórka kokosowe zapraszam do SKWORCU ...
przyprawy wysokiej jakości:)Wykonanie;Zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 połówki. Jedną wykładamy blaszkę, a drugą połówkę schładzamy w lodówce.
Borówki myjemy i osuszamy.
Białka ubijamy na sztywno z
cukrem. Dodajemy
wiórka kokosowe..
Jagody wykładamy na ciasto w blaszce. Na
owoce wykładamy
bezę kokosową. A na
bezę ścieramy ciasto z lodówki. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Smacznego;)