ßßß Cookit - przepis na Indyk w serowej skórce

Indyk w serowej skórce

nazwa

Wykonanie

1 udziec indyczy na ciasto
1 jajko
pół łyżeczki ziół prowansalskich
pół łyżeczki papryki
sól
pieprz
4-5 łyżek mleka
mąka ok 4 łyżki
70 g sera białego
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Udziec oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć mięso na cienkie filety.
Z jajka mleka i mąki sporządzić ciasto, dodać roztarty ser i przyprawy i trochę szczypiorku, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji śmietany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i z sałatą.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/05/1-udziec-indyczy-na-ciasto-1-jajko-po.html