ßßß
Cookit - przepis na Indyk w serowej skórce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Indyk w serowej skórce
Składniki
Udziec
Jajko
Zioła prowansalskie
Papryka
Sól
Pieprz
Mleko
Mąka
Ser biały
Szczypiorek
Wykonanie
1
udziec
indyczy na ciasto1
jajko
pół łyżeczki
ziół prowansalskich
pół łyżeczki
papryki
sól
pieprz
4-5 łyżek
mleka
mąka
ok 4 łyżki70 g
sera białego
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Udziec
oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć
mięso
na cienkie filety.Z
jajka
mleka
i
mąki
sporządzić ciasto, dodać roztarty
ser
i
przyprawy
i trochę
szczypiorku
, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji
śmietany
.Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.Podawać z
ziemniakami
z
wody
posypanymi
koperkiem
i z
sałatą
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/05/1-udziec-indyczy-na-ciasto-1-jajko-po.html
Przepisy powiązane
Fritatta z chorizo
Omlet z serkiem wiejskim.
Kotlety schabowe w chipsach
PRZEPIS - Jajka sadzone w papryce
Lane kluseczki na rosole
Składniki powiązane (0)