ßßß
Najpyszniejsze, chrupiące, aromatyczne placki ziemniaczane z grubo tartych ziemniaków z czosnkiem, cebulą i świeżą bazylią. Na Śląsku, gdzie mieszkam bardzo często goszczą na naszych stołach.Składniki na 10 sztuk:- 1 kg ziemniaków- 1 cebula- 1 jajko- 2 łyżki mąki pszennej- sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku,- 5-6 listków świeżej bazylii- olej rzepakowy do smażeniaPrzygotowane ziemniaki zetrzeć na tarce na najgrubszych oczkach, posolić i odstawić na około 20 minut. Po tym czasie ziemniaki należy odcisnąć, cebulę pokroić w kostkę, dodać do ziemniaków, dodać jajko. Wszystko wymieszać z mąką i doprawić. Na koniec dodać posiekane listki bazylii. Z przygotowanego ciasta smażyć placki na średnim ogniu na złotobrązowy kolor.sobota, 19 września 2015, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter