Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu«
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...MUFFINKI ... »

Najpyszniejsze, chrupiące, aromatyczne placki ziemniaczane z grubo tartych
ziemniaków z
czosnkiem,
cebulą i świeżą
bazylią. Na Śląsku, gdzie mieszkam bardzo często goszczą na naszych stołach.Składniki na 10 sztuk:- 1 kg
ziemniaków- 1
cebula- 1
jajko- 2 łyżki
mąki pszennej-
sól,
pieprz, 2-3 ząbki
czosnku,- 5-6 listków świeżej
bazylii-
olej rzepakowy do smażeniaPrzygotowane
ziemniaki zetrzeć na tarce na najgrubszych oczkach, posolić i odstawić na około 20 minut. Po tym czasie
ziemniaki należy odcisnąć,
cebulę pokroić w kostkę, dodać do
ziemniaków, dodać
jajko. Wszystko wymieszać z
mąką i doprawić. Na koniec dodać posiekane listki
bazylii. Z przygotowanego ciasta smażyć placki na średnim ogniu na złotobrązowy kolor.sobota, 19 września 2015, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter