Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Warsztaty kulinarne z Develey ...Buły
śniadaniowe »Dziś będzie inaczej troszkę frywolnie i smaczne.
Wołowina z
przyprawami zamienia się w mini kebaby całkiem fajnie i smacznie . Trochę urozmaicenia nie zaszkodzi.Składniki :
wołowina zmielona ( karczek wołowy)
pieczarki 300 g ( starte na tarce)
rozmaryn świeży drobno posiekany szczypta
tymianek świeży drobno posiekany szczypta
pietruszka świeża drobno posiekana szczypta
pieprz ziołowy szczypta
sól do smaku
papryka ostra pół łyżeczki
jajko 1 szt
bułka tarta 2 łyżkiDodatkowo:
bułka tarta do obtoczenia kebabów
olej do smażenia
sos czosnkowy Folwark
pieczywoWykonanie:Karczek myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy na mniejsze porcję i mielimy na średnich oczkach .
Pieczarki myjemy osuszamy i ścieramy na tarce podsmażamy na patelni , dodajemy do
mięsa ostudzone .Dodajemy do
mięsa rozmaryn tymianek i
pietruszkę , doprawiamy
solą i
pieprzem .Wbijamy
jajo i dodajemy 2 łyżki
bułki tartej zamoczonej w wodzie ( ma być spęczniała ) .Wyrabiamy
mięso i zostawiamy na godzinkę by przeszło , umieszczamy je w lodówcePo 2 godzinach
mięso bierzemy w dłoń i formujemy ruloniki które nadziewamy na patyczki od szaszłykówMini kebaby obtaczamy w
bułce i smażymy na
oleju z obu stron na rumiany kolor ( muszą się usmażyć )Podajemy z
sosem czosnkowym i
pieczywem.


środa, 16 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter