ßßß Cookit - przepis na Panierowane, smażone pieczarki

Panierowane, smażone pieczarki

nazwa

Wykonanie

Składniki:
25 dag pieczarek
kilka łyżek bułki tartej
2 jajka
olej do smażenia
sól i pieprz
Umyte pieczarki
moczmy w roztrzepanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu.
Moczone w jajku pieczarki obtaczamy w bułce tartej.
W bułce tartej..........................................................
Panierowane pieczrki........................................................
Panierowane pieczarki smażymy na głębokim oleju w dobrze rozgrzanym tłuszczu ale na wolnym ogniu.
Smażenie................................................................
Pieczarki smażymy na złoto-brązowy kolor.
Usmażone grzyby wyciągamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem aby obciekły z nadmiaru tłuszczu. Pieczarki podajemy na gorąco. Smacznego !!!
Panierowane, smażone pieczarki....................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/04/Panierowane-smazone-pieczarki.html