Wykonanie
Dzisiaj przepis na pyszny pasztet wegański zrobiony z
białej fasoli, z dodatkiem
suszonych pomidorów i
pieczarek, zawiera mnóstwo świeżych i suszonych
ziół,
cebulkę, jest miękki i kremowy. Musicie koniecznie wypróbować :):)

Składniki :- 1 opakowanie
fasoli piękny jaś kupiec- 5 łyżek
płatków owsianych błyskawicznych- 3 średnie białe
cebule- 7-8 średnich
pieczarek- 7
suszonych pomidorów z zalewy- 1-2 łyżki
oliwy- świeże
zioła ( ja użyłam
tymianek,
oregano,
majeranek)- suszone
zioła ( ja użyłam
majeranek,
czosnek,
pieprz,
ostrą paprykę)-
sos sojowy do smaku-
słonecznik do posypania na wierzch (opcjonalnie)Przygotowanie :
Fasole ugotować, zmielić w maszynce do
mięsa lub w blenderze razem z
pieczarkami,
cebulą i
pomidorami, doprawić do smaku
przyprawami i
ziołami, wyłożyć na blaszkę keksówkę i piec ok 45 minut w temperaturze 175 stopniSmacznego :)

