Wykonanie

Zapiekane
owoce pod kruszonką z
płatków owsianych, kukurydzianych,
suszonych owoców tropikalnych -
papaja,
ananas,
mango,
rodzynki,
kokos, z dodatkiem
masła i
miodu. Użyłam
owoców sezonowych, nasze węgierki są wręcz do tego stworzone, gdy się skarmelizują nadają niepowtarzalnego smaku i aromatu. Danie wręcz
banalne w wykonaniu a tak pyszne, że trudno się oderwać ;-)Zapraszamps. kocham fotografię kulinarną ;-)))



SKŁADNIKI:-
śliwki węgierki-
truskawki-
borówki amerykańskie- 1/4 kostki
masła- 2 łyżki
miodu- mieszanka ulubionych
płatków owsianych najlepiej tropikalnych-
suszone owoce typu
papaja,
kokos,
ananas- możecie też użyć posiekanych
migdałów i
jagód goji


Naczynie smarujemy
masłem układamy
owoce,
śliwki kroimy na pół. Posypujemy mieszanką
płatków. Polewamy
miodem. Na wierzch układamy kostki
masła.Zapiekamy 20 minut w gorącym piecu!

Smacznego!Zapraszam na Instagrama i facebooka!Smyk_W_Kuchni

Pięknego i beztroskiego dnia!