Wykonanie
Dzień dobry!Powoli żegnamy lato, dni są coraz chłodniejsze, częściej sięgamy po gorące, rozgrzewające dania. Korzystając jeszcze z obecności
młodych warzyw, przygotujcie letnią zupę jarzynową, idealną na pożegnanie tej ciepłej i obfitej pod względem
owoców i warzyw pory roku. Zupa jest lekka, aromatyczna, bardzo smaczna :-).
Składniki:250 g młodego
groszku w strączkach250 g
zielonego groszku łuskanego3 kolorowe
marchewki1
cebula3 ząbki
czosnku4 mini
cukinie750 ml lekkiego
bulionu z kurczakapokrojone
mięso z
bulionusól,
pieprz, wędzona
papryka1 łyżka
masłaWykonanie:Strączki młodego
groszku oczyszczamy z łyka, jeśli jest taka potrzeba.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na
maśle, dodajemy rozdrobniony
czosnek i zalewamy
bulionem. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki
marchewki,
groszek,
cukinie pokrojone w plasterki. Doprawiamy i gotujemy do miękkości warzyw. Przed podaniem do zupy dodajemy drobno pokrojonego
kurczaka.
Smacznego!