Babeczki to zawsze świetny sposób na szybką słodką przekąskę, zwłaszcza dla dzieci. Te zrobiłam w trochę jesiennym już smaku a dodatek wafelków świetnie się sprawdził.Składniki na 6 sztuk: na ciasto:140 g mąki55 g drobnego cukru3 łyżki posiekanych orzechów włoskich1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 jajko150 ml jogurtu5 łyżek oleju na wierzch:200 ml śmietanki kremówki1 łyżka cukru pudru1 opakowanie śmietan fixułyżka posiekanych orzechów włoskich1 duży wafelek z nadzieniem orzechowym30 g czekoladyłyżka mlekaPrzygotować ciasto na muffinki: mąkę przesiać, wszystkie suche składniki wmieszać razem. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć wszystko razem za pomocą rózgi. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec w 180*C około 20 minut. Wystudzić.Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki. Wafelek i orzechy posiekać i posypać po bitej śmietanie. Czekoladę i mleko rozpuścić nad parą i polać babeczki.