Wykonanie

Zamrożone
borówki znalazły idealne zastosowanie - muffiny
borówkowe. Znikają jeden za drugim! Dobrze, że upiekłem 24:)Do upieczenia 24 sztuk potrzebujesz:- 2 szklanek
mąki
- 1 szklanki
cukru- 2
jajek- pół szklanki
mleka- pół szklanki
oleju- 3 łyżek
jogurtu- 2 łyżeczek
proszku do pieczenia
- pół łyżeczki
soli
- 1,5 szklanki mrożonych lub świeżych
borówek-
cukru pudru do posypaniaSuche składniki wymieszaj w dużej misce, do nich dodaj mokre składniki i wymieszaj ciasto by pozbyć się grudek. Jednak nie przesadzaj, gdyż zbyt dobrze wymieszane ciasto nie da dobrych muffinów.Do ciasta dodaj
borówki, jeśli używasz mrożonych nie rozmrażaj ich przed dodaniem! Tak przygotowane ciasto nałóż do papierków umieszczonych w formie do muffinów. Piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 25 minut, do suchego patyczka.


Po ostudzeniu muffinów posyp je
cukrem pudrem.Smacznego!