SKŁADNIKI1 kubeczek jogurtu 125 g3 kubeczki ( od jogurtu ) mąki tortowej2 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka2 kubeczki cukru1 kubeczek oleju roślinnegoaromat waniliowy100 g czekoladyszczypta solicukier puderSPOSÓB PRZYGOTOWANIAJako miarki użyć kubeczek od jogurtu ( 125 g )Wbić do miski 3 jajka dodać cukier i zmiksować mikserem lub ręcznie. Następnie dodać resztę składników: aromat zapachowy, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia, olej, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Rozdrobnić na drobne kawałeczki czekoladę , dodać do ciasta i jeszcze raz dokładnie wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Piec około 35 minut ( sprawdzić środek patyczkiem ) w nagrzanym do 170 ° C piekarniku. Posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO :)