ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czegomandarynki podzielone na cząstki 350 gramówmąka 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptaczekolada o smaku jogurtu, połamana 150 gramówjajka 2 sztukmleko 1 szklanekcukier 150 gramówolej 90 mililitrówWykonanie:Odłożyć 24 cząstki mandarynek do dekoracji, a resztę posiekać. Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, posiekanymi mandarynkami i czekoladą. Mikserem ubić jajka z mlekiem, cukrem i olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Poukładać na wierzchu po 2 cząstki mandarynek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: lalaData: 2011-09-12pyszne babeczki ;)Autor: FloressData: 2009-04-27pyszneAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: