Wykonanie

Przepis na tę
sałatkę dostałam od mojej koleżanki, ona zamiast pieczonego
kurczaka użyła wtedy
kabanosów, ale powiedziała że najlepiej smakuje z pieczonym
kurczakiem i mała rację. Wersja z
kabanosami też jest pyszna i do tego szybka w zrobieniu, ale polecam poczekać na
mięso i zrobić tak jak w przepisie, a
kabanosy używać tylko wtedy kiedy goście tuż tuż i trzeba szybko coś wymyślić.Składniki:4
udka z kurczaka1 łyżka
przyprawy do kurczaka1 łyżka mielonej
słodkiej papryki3 ząbki
czosnkikawałek świeżego
imbiru1 puszka
kukurydzy1 mała
kapusta pekińska1
por1
żółta papryka1
czerwona papryka1
zielona papryka20 dag
żółtego sera1 puszka
ananasów1 mały słoiczek
majonezusól i
pieprzUdka kroimy na pół.
Mięso wrzucamy do miski razem z
papryką mieloną, startym
imbirem, rozgniecionym
czosnkiem oraz
przyprawą do kurczaka.
Mięso dokładnie mieszamy z
przyprawami i wrzucamy całość do foliowego rękawa.
Mięso pieczemy przez 1 godzinę w 200'C.
Mięso po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzone
mięso obieramy z kości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do
mięsa dodajemy odcedzonego i pokrojonego w kostkę
ananasa, poszatkowanego
pora, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę
papryki, pokrojony w kostkę
ser, poszatkowana
kapustę pekińską oraz
majonez.

Wszystko mieszamy i dodajemy przecedzoną
kukurydzę.

I doprawiamy
pieprzem i
solą. Smacznego !!!
Sałatka z pieczonego
kurczaka........................................................