ßßß
Składniki:Nie podam proporcji ponieważ robiłam na oko, jak zawsze zresztą, dlatego trudno jest mi wypisać dokładnie ile czego dodałam.pierożki tortellini z serem ricotta i szpinakiem – kupiłam gotowe w sklepie lidlświeży ogórekświeża papryka1 mała cukiniaświeży koperekszczypioreksuszone pomidory w oliwieostre papryczki jalapenos ( opcjonalnie)przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:Cukinię myjemy i kroimy w talarki – podsmażamy je na al dente na patelni z odrobiną oliwy, tak aby tylko posmarować jej dno.Ogórek i paprykę kroimy dowolnie, szczypior i koperek szatkujemy.Pierożki tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu.Suszone pomidory z oliwy kroimy w paski ( oliwę z pomidorów używam do polania sałatki)Możemy dodać też pokrojone w drobną kostkę ostre papryczki jalapenos ze słoika.Wierzch można posypać też tartym parmezanem, niestety ja zapomniałam o tym a smakuje bardzo dobrze.Smacznego!
About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Prosta sałatka z kurczakiemPlantacje truskawek w Danii >