Wykonanie
Bardzo zaciekawił mnie dressing, który ostatnio widuję w internecie w, którego skład wchodzi
mak. Niestety wszystkie przepisy zawierają
majonez i jest on bardzie wytrawny, nie nadaje się na moje
kubki smakowe do sałatek
owocowo-warzywnych. A taki właśnie chciałam. Więc wymyśliłam swój z tego co akurat zawierała moja lodówka. Wyszedł bardzo smaczny, lekko słodkawy z chrupiącymi kuleczkami
maku :) Zamiast
serka można użyć
jogurtu,
śmietany czy kremówki tylko z tym ostatnim to już kalorycznie :)
Składniki :1 czubata łyżka
serka quark lub innego kremowego np. philadelphia3 łyżki
mleka1 łyżka
miodu1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka suchego
makuSerek mieszamy z
mlekiem i
sokiem z cytryny na gładką, płynną masę. Jeśli jest zbyt gęsta możemy dolać więcej
mleka. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Polewamy
sałatkę.Smacznego :)