Szybkie w przygotowaniu jeszcze szybciej znikają. Z lekką nutą pomarańczy i gałki muszkatołowej Przepis z bloga African bites .Składniki :2 i 1/4 szklanki mąki uniwersalnej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy ( dałam skórkę otartą z jednej sporej pomarańczy )1 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej1/2 szklanki mleka3 duże jajka2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ( u mnie 1 pomarańczowego )1/4 szklanki oleju lub roztopionego masłaolej do głębokiego smażeniaSuche składniki mieszamy razem : mąkę, proszek, gałkę, cukier, sól, skórkę z pomarańczy.W drugiej misce mieszamy mokre składniki : jajka, mleko, olej lub masło,ekstrakt.Zawartość obydwu misek łączymy, mieszamy aż masa będzie jednolita i gładka. Ciasto również powinno być dość gęste.Porcje ciasta nakładamy na gorący olej za pomocą 2 łyżeczek. Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku.Gotowe posypujemy cukrem pudrem.Smacznego :)