Świetna propozycja na zdrową wersję burgerów. Łatwo się robi i są bardzo smaczne. Ja swoje podałam do ziemniaków. Przepis z bloga Fabryka przepisów .Składniki :400 g białej ryby1 jajo1 kajzerka1 łyżka kaszy manny1 łyżka kwaśnej śmietany lub kremu fraichegarść posiekanej natki pietruszkisól, pieprzPanierka :1 jajobułka tarta2 łyżki mlekamąkaolej do smażeniaBułkę moczymy w wodzie. Rybę gotujemy na parze. odstawiamy do ostygnięcia, następnie rozdrabniamy za pomocą widelca lub po prostu rękoma.Śmietanę ( krem fraiche ), jajo, natkę pietruszki, kaszę mannę, odciśniętą bułkę i rozdrobnioną rybę dobrze wyrabiamy. Doprawiamy solą i pieprzem. ( jeśli nie wiecie czy dobrze doprawiona, usmażcie odrobinę i spróbujcie ).Jajo rozmącamy z mlekiem. Z masy formujemy burgery,które najpierw obtaczamy w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Smacznego :)