Wykonanie
Akurat w dniu w którym uplanowałam sobie na obiad naleśniczki Majana na swoim blogu dodała ten przepis. Od razu postanowiłam go wypróbować i był to strzał w dziesiątkę. Nigdy jeszcze nie robiłam naleśników na drożdżach ale muszę przyznać " niebo w gębie ". Warto je choć raz usmażyć ze względu na sam smak a gwarantuję, że jeszcze nie raz wrócicie do tego przepisu :)
Składniki :1 szklanka
mąki300 ml podgrzanego
mleka1 dag
drożdzy3
jajkaolej do smażeniaZ wyżej podanych składników wyrabiamy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinkę. Następnie smażymy naleśniki ( jeśli używacie patelni teflonowej
olej jest zbędny ).Kazdy z nas ma swoje ulubione nadzienia czy dodatki z którymi zajadamy naleśniki. Ja podam przepis na nadzienie, które również było podane w przepisie. Jest to naprawdę pyszne połączenie budyniu,
banana i
serka. Następnym razem zrobię połowę porcji bo jest dość słodkie i za dużo nie da się zjeść.Składniki na nadzienie :1
budyń ( tak jak Majana dałam
waniliowy )0,5 litra
mleka2 łyżki
cukru pudru1
serek twarogowy homogenizowany2
banany3 łyżki
rodzynek ( u mnie bez )
Budyń sporządzamy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu posypujemy
cukrem pudrem i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy już będzie letni dodajemy
banany pokrojone w kostkę,
rodzynki i
serek, mieszamy. GotoweSmacznego :)