Wykonanie
Kolejny przepis z blogu Arabeski . Z wyglądu przypomina murzynka - jak pisze Arabeska. Jednak różni się nieco od niego. Niezwykłego smaku i aromatu ciastu nadaje
cynamon,
dżem i
lukier. Zapach tak przyciąga, ze nie można przejsć obok nie uczknąwszy kawałka :) Łatwe,szybkie w wykonaniu i bardzo, bardzo smaczne.......

Składniki :1/2 kostki
margaryny3/4 szklanki
cukru3/4 szklanki
mleka2 szklanki
mąki1 łyżeczka
sody1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
kakao1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka
dżemu1 duże
jajo lub 2 małe
Lukier :1/2 szklanki
cukru pudru2 łyżki
mlekakilka kropli
aromatu śmietankowegoMargarynę,
cukier oraz
mleko zagotować. Odstawić do przestygnięcia. Dodać wszystkie suche składniki,
dżem - wymieszać. Dodawać po
jajku dokładnie mieszając. Wlać ciasto do wcześniej wysmarowanej blaszki i piec 40-50 minut w temp. 180°C ( do tzw. suchego patyczka ). Składniki lukru połączyć i polać ciasto.Smacznego :)