ßßß Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń

Łączna liczba wyświetleń

nazwa

Wykonanie

Kuchnia chińska jest szybka i bogata w różnorodne warzywa, idealna na lato :)
Składniki
2 plastry schabu
garść grzybów mun
1 marchewka
1/2 papryki
1/2 szklanki zielonego groszku
garść kiełków soi w zalewie
sos sojowy
sos teryiaki
sos chili-czosnkowy
przyprawa do kuchni chińskiej
olej arachidowy
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
dodatkowo:
makaron ryżowy wstążki
Sposób przygotowania
Grzyby mun namoczyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i paprykę pokroić w zapałkę. Kiełki osączyć z zalewy.
Mięso pokroić w cienkie paseczki (najlepiej jak jest lekko zmrożone). Dodać 2 łyżki sosy teryiaki, 1/2 łyżeczki sosu chili i 1/2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Olej arachidowy rozgrzać na patelni, podsmażyć mięso i przełożyć na talerz.
Na rozgrzaną patelnię wrzucić marchewkę i groszek, po kilku minutach dodać paprykę i grzyby, na końcu kiełki. Do warzyw dodać mięso. Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać. Podawać z makaronem ryżowym.
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/wieprzowina_po_chinsku.htm