Wykonanie
Kali chcieć jeść…. „wyposzczony na pustyni” Kali była całkiem mądry… tak w życiu pełny brzuch ma zasadnicze znaczenie. Z pełnym brzuchem świat wydaje się kolorowy i człowiek czuje się bardziej bezpiecznie. Nasza podświadomość jest ukontentowana a nasza świadomość czując się zaspokojona bardziej kreatywna, energiczna. Jakby nie było organizm to delikatna i skomplikowana maszyna potrzebująca specjalnego paliwa.Im paliwo smaczniejsze tym bardziej chciałoby się go tankować… a
potem no cóż… jak ten Kali możemy cierpieć i mówić: ” Z przejedzenia to być piękna śmierć”
Składniki:sos
chili 2 łyżki
keczup 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
przyprawa piri-
piri 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
tymianek 1 łyżkakotlety
schabowe 6-8 sztPrzygotowanie:Wymieszać razem
keczup z sosem
chilli oraz
przyprawa piri piri. Dolać
olej i
sos sojowy. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Posolić marynatę i dosypać
tymianek. Wymieszać miksturę i natrzeć każdy kawałek
schabu z osobna. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.Po wyjęciu z lodówki
mięso delikatnie rozbić tłuczkiem. Grillować na rozgrzanym ruszcie lub na tackach aluminiowych po 3-4 minuty z każdej strony. Kłaść od razu na dobrze rozgrzanego grilla.