ßßß
Składniki:sos chili 2 łyżkikeczup 1 łyżkasos sojowy 1 łyżkaprzyprawa piri-piri 1 łyżkaczosnek 2 ząbkitymianek 1 łyżkaolej 3 łyżkisól do smakutymianek 1 łyżkakotlety schabowe 6-8 sztPrzygotowanie:Wymieszać razem keczup z sosem chilli oraz przyprawa piri piri. Dolać olej i sos sojowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Posolić marynatę i dosypać tymianek. Wymieszać miksturę i natrzeć każdy kawałek schabu z osobna. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki.Po wyjęciu z lodówki mięso delikatnie rozbić tłuczkiem. Grillować na rozgrzanym ruszcie lub na tackach aluminiowych po 3-4 minuty z każdej strony. Kłaść od razu na dobrze rozgrzanego grilla.