ßßß
Cookit - przepis na Wegetariańskie sajgonki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wegetariańskie sajgonki
Składniki
Papier ryżowy
Makaron ryżowy
Papryka
Marchew
Czosnek
Sos sojowy
Olej
Pomidor
Kolendra
Tymianek
Wykonanie
Dawno miałam na nie ochotę:)
SKŁADNIKI:1 op
papieru ryżowego
100g
makaronu ryżowego
3 kolorowe
papryki
1
marchewka
2 ząbki
czosnku
pikantny
sos sojowy
olej
sos z
pomidorów
przeprawiony
sosem sojowym
,
kolendrą
i
tymiankiem
Wszystkie warzywka pokroić w drobne krótkie paseczki. Podsmażyć je na
oleju
z dodatkiem pikantnego
sosu sojowego
i dwoma ząbkami
czosnku
. Warzywa muszą
mieć
wyrazisty smak, ponieważ
makaron ryżowy
go wchłonie.
Makaron
przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W ciepłej wodzie zamoczyć jeden płat
papieru ryżowego
, a następnie przełożyć na deskę. Nałożyć farsz warzywny i trochę
makaronu
. zawinąć zgodnie z instrukcją wskazaną na opakowaniu- jak gołąbki.
Zwinięte sajgonki smażyć na dość głębokim
oleju
tak by z każdej strony się pięknie zarumieniły. Podawać z
sosem pomidorowym
przyprawionym
sosem sojowym
,
kolendrą
i
tymiankiem
.
Pyszniutkie i chrupiące!!!
Źródło:
http://marciochakucharzy.blogspot.com/2015/03/wegetarianskie-sajgonki.html
Przepisy powiązane
Makaron ryżowy z krewetkami po Tajsku
Makaron ryżowy z krewetkami po Tajsku
Makaron ryżowy z krewetkami po Tajsku
Makaron ryżowy z krewetkami po Tajsku
Makaron ryżowy z krewetkami po Tajsku
Składniki powiązane (0)