ßßß
Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łączna liczba wyświetleń
Składniki
Schab
Grzyby
Marchew
Papryka
Groszek zielony
Kiełki sojowe
Sos sojowy
Chili
Czosnek
Przyprawy
Olej
Mąka ziemniaczana
Makaron ryżowy
Wykonanie
Kuchnia chińska jest szybka i bogata w różnorodne warzywa, idealna na lato :)Składniki2 plastry
schabu
garść
grzybów
mun1
marchewka
1/2
papryki
1/2 szklanki
zielonego groszku
garść
kiełków soi
w zalewie
sos sojowy
sos teryiakisos
chili
-
czosnkowy
przyprawa
do kuchni chińskiej
olej
arachidowy1 płaska łyżka
mąki ziemniaczanej
dodatkowo:
makaron ryżowy
wstążkiSposób przygotowania
Grzyby
mun namoczyć i pokroić w paseczki.
Marchewkę
i
paprykę
pokroić w zapałkę.
Kiełki
osączyć z zalewy.
Mięso
pokroić w cienkie paseczki (najlepiej jak jest lekko zmrożone). Dodać 2 łyżki sosy teryiaki, 1/2 łyżeczki sosu
chili
i 1/2 łyżeczki
przyprawy
do potraw chińskich. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Olej
arachidowy rozgrzać na patelni, podsmażyć
mięso
i przełożyć na talerz.Na rozgrzaną patelnię wrzucić
marchewkę
i
groszek
, po kilku minutach dodać
paprykę
i
grzyby
, na końcu
kiełki
. Do warzyw dodać
mięso
. Do
wody
z moczenia
grzybów
dodać
mąkę ziemniaczaną
, wymieszać i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać. Podawać z
makaronem ryżowym
.Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/wieprzowina_po_chinsku.htm
Przepisy powiązane
Domowa chinszczyzna
Pikantny schab z grilla
Pyszny kurczak 5 smaków
Kaczka orientalna z kapustą pak choi
Wegetariańskie sajgonki
Składniki powiązane (0)