Jego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :)Składnikispód:200 g herbatników100 g masła1 kg sera na sernikok. 1/2 kg truskawek ( u mnie mrożone)1 słoik jagód w soku własnym4 łyżki cukru pudru1 mały jogurt naturalny1 galaretka brzoskwiniowa1 puszka brzoskwiń w syropie4 łyżki żelatynySposób przygotowaniaHerbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć nimi dno tortownicy (26cm), docisnąć i odstawić do lodówki.Truskawki zagotować i zmiksować blenderem. Dodać 2 łyżki żelatyny, wymieszać do jej rozpuszczenia i wystudzić. 1/2 kg sera zmiksować z 2 łyżkami cukru i musem truskawkowym i wylać na herbatnikowy spód. Odstawić do lodówki do stężenia.Jagody odsączyć z soku i wsypać do niego pozostałą żelatynę. Kiedy spęcznieje rozpuścić ją w kąpieli wodnej. Wystudzić. Resztę sera zmiksować z jogurtem i 2 łyżkami cukru, dodać żelatynę i na końcu wymieszać z jagodami. Masę jagodową wylać na stężałą masę truskawkową i wstawić do lodówki.4 połówki brzoskwiń z 1,5 szklanki soku zmiksować blenderem i zagotować. Wymieszać z galaretką i wystudzić. Resztę brzoskwiń pokroić w kostkę i dodać do galaretki. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na stężały sernik i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL